Friday, August 10, 2012

BILA UMNO JADI REBUTAN

Orang berlumba jadi orang umno, mahu jadi orang kerajaan, mahu jadi pemerintah, mahu mencari dan buat kekayaan.

Manakala orang lama umno berebut cari pengaruh agar jasa mereka tak dilupakan. Orang muda sibuk dengan transformasi kononnya mahu bawa perubahan. Padahal ayat transformasi itu hanya ayat / istilah baru. Sejak wujud umno, suara orang muda sentiasa jadi 'bisa' yang mengancam negara. Lihat dan bacalah sejarah umno.

Ada yang kecewa dan membentuk parti lain dan cuba berjuang dengan aliran lain. Tapi sama kah dengan umno? Hari ini parti PAS sangat berbangga jika orang umno masuk parti mereka. Kerana mereka tahu kualiti orang bagaimana. Orang umno memang sentiasa hebat walau apa parti mereka sertai. Walaupun hebat yang boleh melingkupkan mereka sendiri.

Sama sekali minta jauhkan diri dari mereka yang mengaku umno tanpa tahu asal usul. Umno rosak kerana mereka. Berada dalam umno, tapi hanya mahu mengekalkan kekayaan dan kesejahteraan ahli keluarga. Lihat sendiri, bukan saya bergurau. Jika benar mereka usahawan berjaya, mengapa nak habiskan di meja politik?

Hati-hati dengan mereka ini, sentiasa ingat bahawa umno tak akan rosak di tangan musuhnya, tapi akan rosak kerana ahlinya sendiri..

Posted via DraftCraft app

No comments: